Sundhedsstyrelsen offentliggør anbefalinger vedrørende kroniske lænderygsmerter

Anbefalingerne fokuserer på at sikre patienterne sammenhængende forløb af høj, ensartet kvalitet. Der er især fokus på ikke-farmakologiske og non-operative tiltag.

 

Der er stor forskel på mennesker med kroniske lænderygsmerter. Det afspejler Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger vedrørende lænderygsmerter, der blev offentliggjort fredag 7. april.

 

Anbefalingerne lægger hovedsagligt vægt på tiltag som f. eks. sygdomsmestring, fysisk træning og manuel behandling samt indsatser, der har til formål at fastholde patienter på arbejdsmarkedet eller træning i hverdagsaktiviteter til ældre.

 

På sin hjemmeside skriver Sundhedsstyrelsen bl. a., at ”anbefalingerne er Sundhedsstyrelsens faglige rådgivning, og er baseret på den aktuelt bedste viden med…

Læs mere

NIKKB fejrer Alice Kongsted og Lise Hestbæk

I lørdags kunne Alice Kongsted og Lise Hestbæk fejre 10 års jubilæer som seniorforskere hos NIKKB, og i dag blev jubilæerne fejret med en lille komsammen på kontoret, som det sig hør og bør.

 

Både Alice og lise er produktive og engagerede forskere, og det afspejler sig i deres portefølje af publikationer og aktiviteter som forskere.
Alice Kongsted har publiceret 71 videnskabelige artikler og deltaget i 79 faglige aktiviteter, mens det for Lise Hestbæk er blevet til 87 videnskabelige artikler og 68 faglige aktiviteter.

 

De faglige aktiviteter spænder vidt: De to forskere har udmærket sig som enten keynote…

Læs mere

Glem ikke at deltage i Researchers’ Day, når I er til ECU kongres i Limassol på Cypern i maj.

 

Selve kongressen finder som bekendt sted d. 25. – 27. maj 2017, men allerede d. 24. maj, afvikler European Academy of Chiropractic Researchers’ Day, hvor det er muligt at blive ført up-to-date om aktuel forskning i sygdomme i bevægeapparatet, og høre mere om hvordan interviews og observation kan bruges som redskaber i kiropraktisk forskning.

 

Kom og lyt til et stærkt hold af forskere fra Danmark, USA, Storbritannien og Norge, der hver især vil komme med nogle interessante indspark, der…

Læs mere

Jan Hartvigsen modtager prestigefyldt pris

Den odenseanske professor og forsker i kiropraktik og klinisk biomekanik, Jan Hartvigsen, har i dag modtaget den prestigefyldte David Chapman-Smith Honor Award på kiropraktorernes verdensforbund, World Federation of Chiropractic, kongres i Washington DC

 

David Chapman-Smith Honor Awards tildeles personer i kiropraktorverden, der har udmærket sig med en enestående indsats, der har fremmet den internationale udbredelse og accept af den kiropraktiske profession. Prisen tildeles op til tre personer på verdensforbundets verdenskongres, der afholdes hvert andet år, og er et stort, anerkendende skulderklap til modtagerne.

 

Jan Hartvigsen lever til fulde op til kriterierne for at modtage prisen. Som kiropraktor, professor…

Læs mere

Jan Hartvigsen hædret som Årets Forsker af American Chiropractic Association

Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og seniorforsker på NIKKB var en af hovedtalerne på World federation of Chiropractic’s kongres i den amerikanske hovedstad Washington D.C . Han var programsat til at tale torsdag morgen om ”Chiropractic’s Golden Opportunity: Evidence-based Spine Care Practitioner”.

 

Men ukendt for ham havde American Chiropractic Association valgt at kåre ham til Årets Forsker, så efter talen blev Jan Hartvigsen hædret af formanden for ACA David Herd og af alle i salen.

 

Hæderen understreger den store og utrættelige indsats, Jan Hartvigsen gør for forskning og fremme af…

Læs mere