Fredag var en festdag for 12 biomekanikstuderende, der efter en festlig og højtidelig dimission kan kalde sig Cand. Manu.

 

De nye kiropraktorer blev behørigt fejret med festtaler af det sundhedsvidenskabelige fakultets dekan, Ole Skøtt, studerende Linne Steinar Haarup og Lone Kousgaard Jørgensen, formand for Dansk Kiropraktorforening.

 

I sin tale påpegede Ole Skøtt blandt andet, at Cand. Manu’er er en central del af sundhedsvæsenet og at forskning er grundlaget for det, de har lært i løbet af uddannelsen. I samme åndedrag opfordrede han de nye kiropraktorer til at bidrage til forskningen og deltage i udviklingen af faget og at møde de kommende udfordringer med ydmyghed.

 

Linne Steinar Haarup redegjorde i sin tale for det gode sammenhold og de oplevelser, hun og resten af de nyudnævnte Cand. Manu’er havde haft igennem hele uddannelsen – og dårligt kunne kende sine studiekammerater, der i dagens anledning havde udskiftet træningstøjet med kjoler og habitter.

 

- Vi er nogle af de få studerende, der har set hinanden i undertøj, for det er standarden, når vi har skullet øve os i behandlingerne, sagde Linne Steinar Haarup blandt andet.

 

Efter dette indblik i livet som kiropraktorstuderende bød Lone Kousgaard Jørgensen velkommen til kiropraktorlivet. DKF’s formand tog tråden op fra dekanen og sagde bl. a.

 

- I skal vide, at vi går og venter på jer derude. Over hele landet. Men det betyder ikke, at I bare kan læne jer tilbage og hvile på det fine uddannelsesbevis, I får med hjem i dag. Slet ikke. Ja, der er fuld beskæftigelse, og ja, vi tjener godt. Men selv om vi har en god universitetsuddannelse og et stærkt fokus på evidens, så er der ikke mange lande, hvor kiropraktikken har så fin en indplacering i sundhedsvæsenet som her i Danmark. Skal vi fastholde det niveau kræver det, at vi holder fast og hele tiden dygtiggør os og tager ansvar. Udvikler os, så vi kan være med til at udvikle sundhedsvæsenet.

 

Som afslutning på den formelle del af dimissionen spillede studerende fra Sydfynsk Musikkonservatorium Zigeunerweisen af den spanske komponist Pablo de Sarasate, inden de nye kiropraktorer sammen med familie, kærester og venner rundede ceremonien af med en uformel reception.

 

Dimmision jan. 2018

Foto: Kristine Mengel http://www.kirstinemengel.dk/