FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Den australske lektor og forsker Mark Hancock fra McQuarrie University i Australien afslutter i dag et udbytterigt ophold på NIKKB. Mark Hancock har opholdt sig på NIKKB i 3 måneder her i efteråret 2015, hvor han har forsket og samarbejdet med forskere på NIKKB og IOB. Nu er opholdet imidlertid slut og Mark Hancock returnerer til varmere, hjemlige himmelstrøg.

 

Mark Hancocks ophold har været yderst udbytterigt, fortæller han.  Under sit ophold har han arbejdet på en række projekter, som for nogles vedkommende har været planlagt før han kom til Danmark, mens andre er kommet op at stå under opholdet.

 

- Jeg har især kigget på betydningen af MRI-studier af rygsmerter, men jeg har også kigget på andre emner. Men MRI-studierne var mit primære fokus under mit ophold her. Nogle af de projekter, jeg har arbejdet på her har jeg udviklet i samarbejde med eksempelvis Tue Secher Jensen, Per Kjær og Peter Kent, da jeg kom til Danmark. Desuden har jeg arbejdet sammen med Alice Kongsted på projekter, som vi startede inden jeg kom hertil, så det har været en blanding af nye projekter og igangværende projekter. Desuden har jeg planlagt nye projekter i samarbejde med forskere her, så nu er jeg involveret i en masse nye projekter i fremtiden, hvilket er dejligt, fortæller Mark Hancock om sit ophold.

 

Han begrunder sit besøg på NIKKB med det ekstra, det giver at møde de forskere, man samarbejder med ansigt til ansigt, i stedet for at have kontakt via mail eller Skype.

 

- Noget af det bedste ved at være her, har været de samtaler, jeg har været i stand til at føre med folk, hvor vi virkelig har haft mulighed for at diskutere nogle af de udfordrende emner på området på en måde, som vi ellers ikke kunne gøre det. Og jeg har fået at se, hvordan et andet forskningsinstitut fungerer og hvilken slags forskning, man udøver her. Det har været virkelig udbytterigt, forklarer Mark Hancock, inden han siger farvel og forbereder sig på en lang tur hjem til Australien.