FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Siden mandag har de 13 udvalgte CARL-forskertalenter været i fuld gang med det første af tre topmøder.

 

Topmødet afholdes på SDU, og er en inspirerende blanding af oplæg, workshops og sociale indslag, der skal være med til at samle forskerne som en stærk gruppe indenfor forskning på det kiropraktiske fagområde. Undervejs har forskertalenterne hørt oplæg fra en lang række forskere indenfor bl. a. ledelse i teori og praksis, om hvordan man kan sammensætte en forskerkarriere og hvordan man bliver en god forskningsleder.

 

De er også blevet introduceret til NIKKB, mulighederne for støtte til forskning og nogle af de aktuelle forskningsprojekter på NIKKB fra direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen og seniorforskerne Lise Hestbæk og Alice Kongsted.

 

Forskertalenterne har desuden haft tid til aktiviteter, der er med til at samle dem som en enhed, idet de både har fået undervisning i zumba, spillet gulvhockey og dyrket fodboldfitness.

 

CARL-topmødet i Odense slutter fredag eftermiddag. Det er det første af tre topmøder. Det er planen, at de to øvrige skal afholdes i Edmonton i 2018 og Sydney i 2019.

 

CARL, der står for Chiropractic Academic for Research Leadership, er støttet økonomisk af European Center for Chiropractic Research Excellence (ECCRE), World Federation of Chiropractic (WFC) og den canadiske kiropraktorforening (CCA), og IOB og NIKKB bidrager også til det danske møde.

 

CARL group

CARL-delegationen foran deres hotel i Odense, klar til afgang mod SDU