FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Det nye Svendborgprojekt, som skal undersøge, om man gennem øget fokus på motorik i børnehaverne kan styrke børnenes helbred, trivsel og indlæringsevne, er kommet godt fra start.

 

Indsamling af data til projektet, der gennemføres af forskere fra Syddansk Universitet og NIKKB, blev indledt mandag med baseline tests af de første af mere end 800 børn fra 32 børnehuse i Svendborg Kommune. Testerne brugte hele dagen på at teste de første deltagende børn fra kommunen og overføre data til en server til senere brug.

 

Baseline testene løber frem til julen 2016, og allerede til marts går testerne i gang med opfølgende tests af deltagerne.

 

Baseline testen består af:
•    Måling af højde, vægt og talje
•    Grov-motoriske tests (hoppe, stå på et ben, kaste/gribe, gå på tæer, løbe hurtigt, gribestyrke)
•    Finmotoriske tests (sætte perler på snor, putte mønter i en boks, tegne inden for streger på en rute)
•    Kognitive tests (behovsudsættelse - hvor barnet fristes men bedes om at vente, barnets forståelse af en given kommando, barnets evne til at omsætte en bestemt handling til en anden forudbestemt handling)
•    Måling af barnets benstilling under hop, optages med avanceret kamerasystem.

 

De indsamlede data vil komme til at udgøre et solidt videnskabeligt grundlag til at kunne vurdere, om en bedre motorik kan forbedre indlæring, trivsel og mange andre aspekter af et godt børneliv.

 

Svendborgtestere1

 

Svendborgtestere2