FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Med en grundig, halvsides artikel på side 5 i dagen avis har Politiken sat fokus på muskuloskeletale lidelser, netop som regeringen ser ud til at have valgt sundhedsområdet som et centralt emne for efterårets finanslovsforhandlinger - og muligvis for den kommende valgkamp.

 

Den umiddelbare baggrund for artiklen er Jan Hartvigsens nyligt offentliggjorte forskningsresultater, der viser, at svarer man på et givet tidspunkt ja til at have haft smerter i muskler eller led inden for de seneste 14 dage, så har man en signifikant øget risiko for over de kommende år at få mere brug for hjælp fra sundhedssystemet, end hvis man kunne svare nej (se evt. omtalen af publikationen under NIKKB's nyheder den 29. juli).

 

P4 Morgen har fulgt op på historien, og samtidig har Gigtforeningen offentliggjort en pressemeddelse med en stærk appel til de politiske partier om ikke at negligere denne patientgruppe i de forestående forhandlinger.

 

Link til Gigtforeningens pressemeddelses: http://gigtforeningen.dk/for+pressen/pressemeddelelser?newsid=19744

 

Bestil eventuelt Jan Hartvigsens publikation her