FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Det spørgsmål behandler Charlotte Leboeuf-Yde i et blogindlæg på BioMed Central.

 

Den danske professor på IOB på Syddansk Universitet tager i sit blogindlæg udgangspunkt i et studie foretaget af David Cassidy et al., der konkluderer, at patienter, der rammes af en hjerneblødning, ville blive ramt uanset hvilken behandling, de havde modtaget forinden.

 

Den konklusion har skabt debat, påpeger Charlotte Leboeuf-Yde. Hun henviser til to artikler i Chiropractic & Manual Therapies, der henholdsvis kritiserer og bakker op om David Cassidys studie og konklusion, og slutter med at fastslå, at det er en debat, der ikke er afgjort.

 

Mere forskning er påkrævet. Indtil da må behandlere og patienter stole på deres egen overbevisning og tage en beslutning ud fra denne, når de skal træffe en beslutning om at tilbyde eller modtage manuel behandling, slutter Charlotte Lebueuf-Yde.

 

http://blogs.biomedcentral.com/on-medicine/2016/11/15/does-spinal-manipulation-of-the-neck-cause-stroke-or-is-it-just-an-accident-waiting-to-happen/