FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Lørdag den 28. februar drager professor ved SDU og seniorforsker ved NIKKB Jan Hartvigsen den halve jord rundt til Australien. Men der bliver ikke megen tid til at surfe og nyde den australske sommer, for Jan Hartvigsens program under opholdet i Australien kan tage pusten fra selv den mest standhaftige.

 

Professoren fra SDU/NIKKB skal under opholdet i Australien besøge seks institutioner, hvor han skal holde foredrag og diskutere samarbejde med fakultetsledere, forskere og studerende.

 

Besøget er delt op i to dele; første del af Jan Hartvigsens besøg i Australien finder sted i Melbourne, hvor den danske professor skal besøge tre universiteter. Når de er overstået, fortsætter Odenseprofessoren til Sydney, hvor han ligeledes skal besøge tre universiteter.  

 

Første stop under besøget er på RMIT University i Melbourne. Universitetet har startet en forskergruppe indenfor kiropraktik, og Jan Hartvigsen skal arbejde sammen med enhedens forskningsleder Michael Azari og PhD studerende Julie Kendall, som nogle på SDU vil kunne huske fra hendes ophold på IOB i efteråret 2014. Julie Kendall er RMIT’s første PhD studerende i kiropraktik, og hendes forskning er blandt andet støttet med et internationalt stipendium fra Kiropraktorfonden.

 

Jan Hartvigsen skal holde foredrag for sundhedsfakultetets ledelse og studerende og mødes med fakultetsledelsen for at diskutere mulighederne for yderligere samarbejde mellem RMIT og SDU samt en strategi for uddannelse og forskning i kiropraktik for RMIT.

 

Efter opholdet hos RMIT fortsætter den odenseanske professor til Melbourne University, hvor han skal mødes med forskere, der arbejder med en teknologi, som fynske forskere vil bruge i et nyt projekt i Svendborg, der går ud på at studere børnehavebørns motorik. Forskerne i Melbourne bruger en kombination af det populære videospil Wii, Microsoft Kinect og andet software i deres bestræbelser på at analysere børns motorik, og det håber de danske forskere, at de kan overføre til deres projekt i Svendborg.

 

Sidst under opholdet i Melbourne skal Jan Hartvigsen mødes med professor Rachelle Buchbinder fra Monash University for at diskutere samarbejde og skitsere nye forskningsartikler. Derefter rejser Jan Hartvigsen til Sydney for at besøge tre institutioner og holde foredrag og møder med ledere, forskere og PhD studerende.

 

Første stop i Sydney bliver hos George Institute for Global Health, et privat universitet med en fremtrædende afdeling for muskuloskeletal forskning, som SDU har et formelt samarbejde med. Jan Hartvigsen skal holde foredrag for forskergruppen, og han er medvejleder på et PhD projekt, der blandt andet bruger data fra Det danske Tvillingeregister.

Jan skal endvidere mødes instituttets leder, Professor Chris Maher, med henblik på at diskutere udvidelse af samarbejdet og udveksling af forskere.

 

Næste stop bliver hos Sydney University, hvor Jan Hartvigsen skal holde foredrag og blandt andet mødes med lektor Paolo Ferreira og kiropraktor Matt Fernandez, der er i gang med et PhD projekt, som Jan Hartvigsen også er medvejleder på. Matt Fernandez rejser i øvrigt med tilbage til Danmark for at opholde sig på SDU i tre uger, når Jan Hartvigsens besøg i Australien er slut.

 

Sidste stop på turen bliver hos MacQuarie University i Sydney. Her skal Jan Hartvigsen holde foredrag for forskerne inden for fysioterapi og kiropraktik, og han skal mødes med ledelsen af kiropraktoruddannelsen og fakultetslederne for at tale om SDU’s model for forskning og uddannelse. På MacQuarie University skal NIKKB-forskeren også mødes med Mark Hancock, der leder universitetets fysioterapiuddannelse, med henblik på at diskutere samarbejde. Mark Hancock vil til efteråret besøge SDU og NIKKB i tre måneder.

 

Jan Hartvigsens Australiensbesøg varer 17 travle dage og er hovedsagligt finansieret af RMIT University i Melbourne.

 

jh 2014