FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

En nylig offentliggjort rangliste fra Expertscape rangerer Jan Hartvigsen som verdens førende forsker indenfor muskel- og skeletsmerte.

 

Rangeringen er offentliggjort på Expertscapes website www.expertscape.com. Den er foretaget på baggrund af en vurdering af Jan Hartvigsen og andre forskeres publikationer af videnskabelige artikler inden for de seneste 10 år. Expertscape vurderer publicerede artikler registreret af Pubmed om et givent fagområde ud fra fastlagte objektive parametre, og rangerer forskerne ud fra denne vurdering.

 

Rangeringen er en stor anderkendelse af Jan Hartvigsens arbejde og indflydelse indenfor det muskuloskeletale område, og hovedpersonen er naturligvis både glad og stolt over at være rangeret som nr. 1 på listen over eksperter i muskuloskeletal smerte:

 

”Jeg er naturligvis stolt over placeringen, det er en stor personlig anerkendelse”, siger Jan Hartvigsen, “men jeg er mindst ligeså stolt over den store gruppe af dygtige forskere, vi har i vores nydannede Center for Muscle and Joint Health på SDU. Her arbejder forskere med forskellige faglige baggrunde sammen om at finde effektiv forebyggelse og behandling for de mange danskere med smerter og funktionsnedsættelse i bevægeapparatet. Vi er kommet rigtig langt i de senere år, og med den store opmærksomhed vores forskning har internationalt, er jeg ikke I tvivl om, at vi vil se flere topplaceringer på denne og andre ranglister i årene fremover”.

 

Jan Hartvigsen er ikke denne eneste forsker fra forskning i Danmark på listen. I alt 12 forskere fra Danmark, heriblandt Ewa Roos og Karen Søgaard fra Syddansk Universitet, er blandt de 60 højest rangerede forskere i muskuloskeletal smerte i verden.

 

Jan Hartvigsen er professor og forskningsleder ved Institut for Idræt og Biomekanik (IOB) ved Syddansk Universitet og seniorforsker ved Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB)

 

Jan Hartvigsen