FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Arthritis Research UK, som er en engelsk pendant til den danske Gigtforeningen, har etableret Rosetree Fellowship, et stort stipendium som tildeles en forsker ved et engelsk universitet til forskning i lænderygsmerter og discusdegeneration.

I 2011 uddeles stipendiet for første gang, og organisationen har bedt seniorforsker ved NIKKB og professor ved SDU Jan Hartvigsen fungere som international ekspert og rådgiver for bevilingskomiteen. Jan skal hjælpe komiteen med at bedømme og prioritere blandt ansøningerne samt deltage i interviews med kandidaterne bag de fire bedste ansøgninger.

Interviews finder sted i London den 14. september. "Jeg er glad og beæret over at Arthritis Research UK har bedt mig hjælpe med at finde den rigtige kandidat til dette stipendie", siger Jan Hartvigsen "selv om det er meget arbejde at gennemlæse og vurdere ansøgninger, er det sjovt at sidde på "den anden side af bordet" for en gangs skyld".