FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Spørgsmålet er i fokus i et nyt forskningsprojekt fra NIKKB, der udføres i samarbejde med kiropraktorer fra Sverige og Norge. I Norge har kiropraktorer ret til at sygemelde deres patienter, mens dette ikke er tilfældet i Danmark eller Sverige. Projektet sammenligner, hvordan kiropraktorer i de tre nordiske lande håndterer sygefravær hos deres patienter. Forskerne har interviewet en række kiropraktorer i Danmark, Norge og Sverige om emnet og på baggrund af disse interviews udviklet et spørgeskema, der skal bruges til indsamling af data. Forskerne har nu brug for kiropraktorernes hjælp til dataindsamlingen. Derfor vil de i nærmeste fremtid modtage et spørgeskema omkring emnet.

 

Sygefravær pga. muskel- og ledsmerter er et enormt samfundsmæssigt problem. Det koster samfundet dyrt, og kan have store konsekvenser for den enkelte patient.  Kiropraktorer har potentielt stor indflydelse på, hvordan det går deres patienter i forhold til sygefravær, og kiropraktorerne har enestående muligheder for at påvirke deres patienter i positiv retning. Derfor er det det vigtigt at få belyst, hvordan kiropraktorer involverer sig og håndterer sygefravær hos deres patienter. Projektet er det første af sin art til at sammenligne en specialiseret profession på tværs af grænser og lovgivninger.

 

Projektet foregår i et samarbejde mellem NIKKB, Syddansk Universitet, Karolinska Instituttet i Sverige og norske kiropraktorer. Seniorforsker Mette Jensen Stochkendahl fra NIKKB er ansvarlig for projektet.

 

Mette tab