FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

Jeg er ikke helt fri for at være stolt over NIKKB's forskningsklinikker. De har nu indsamlet data på 500 lændepatienter og er dermed halvt igennem vores store satsning inden for praksis baseret forskning.

Det er imponerende, fordi det her projekt ikke ”bare” handler om at uddele spørgeskemaer, men omfatter en detaljeret undersøgelse, der kræver omlægning af rutiner og at der afsættes ekstra tid. Projektet er en kæmpe stor opgave, som kun kan udføres, fordi der er sekretærer, der dagligt husker på at informere om projektet, indsamle samtykkeerklæringer og sende patientoplysninger til NIKKB; fordi der er kiropraktorer, der har udvidet deres arbejdstid for at gennemføre projektet; og fordi der er klinikker, der er indstillet på at prioritere forskning, selv om det er nemmere og økonomisk mere attraktivt at bruge tiden på andre patienter.

Det er altså klinikere, der i den grad prioriterer at løfte deres felt.