FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Med en i-faktor på 1,52 er onlinetidsskriftet Chiropractic & Manual Therapies (CMT) den højest rangerende tidsskrift med fokus på muskuloskeletale lidelser og kiropraktik. Til sammenligning ligger i-faktoren for JMPTs på 1,23.

 

Placeringen er imponerende, fordi det er første gang, CMT får tildelt en i-faktor, siden tidsskriftet i 2019 blev optaget på listen over tidsskrifter, der bliver tildelt en i-faktor. CMT er optaget i kategorien Rehabilitering i Science Citation Index-expanded (SCIE).

 

I-faktoren (Impact Factor på engelsk), er en måling af videnskabelige tidsskrifters og forskeres status på baggrund af citationer af artikler fra pågældende medier/personer. Den opnåede faktor bliver ofte brugt for at fastslå betydningen af kompetencer og videnskabelig integritet. IF blev udviklet af den amerikanske videnskabsmand Eugene Garfield, grundlæggeren af Institute for Scientific Information. I-faktorens opbygning er baseret på antallet af citationer, som er offentliggjort et givet år divideret med det totale antal af artikler publiceret.