FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Alice Kongsted, professor på SDU og seniorforsker på NIKKB, fik en flot hæder med hjem i bagagen fra sin deltagelse i World Congress for Low Back and Pelvic Pain, der blev afviklet i Antwerpen i Belgien i slutningen af november.

 

Alice Kongsted vandt en pris for bedste poster med en poster om kommunikation med patienter i kiropraktor praksis. Med udgangspunkt i data fra ChiCo-kohorten har hun undersøgt om patienter oplever at de bliver lyttet til, føler sig trygge og får en forklaring på deres problem, når de modtager behandling for lænderygssmerter hos en kiropraktor, og om det hjælpe dem med at få det bedre.

 

Generelt blev kiropraktorernes kommunikation vurderet positivt. Det område, de fleste patienter angav mangler indenfor, var at få en forklaring på deres problem. Projektet fandt en mulig positiv effekt af tryghedsskabende information i forbindelse med en konsultation hos en kiropraktor. Patienter der oplevede den største grad af tryghedsskabende information havde også opnået det bedste udbytte 3 måneder senere – og det efter at have taget højde for forskelle i patienters symptomer, uddannelsesniveau og tidligere erfaring med kiropraktik. Om det er en direkte årsagssammenhæng, er uvist, men projektet giver endnu en god grund til at kiropraktorens kommunikation bør foregå på en tryghedsskabende måde. Samtidigt bør der forskes mere i, hvordan man kommunikerer effektivt, konkluderer Alice Kongsted.

 

Tillykke til Alice med prisen!

 

Alice Kongsted med bedste poster-pris

 

Se Alice's poster her (klik på billedet for at se posteren i større format):

 

Alice poster 2019