FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Alice Kongsted, professor på SDU og seniorforsker på NIKKB, fik en flot hæder med hjem i bagagen fra sin deltagelse i World Congress for Low Back and Pelvic Pain, der blev afviklet i Antwerpen i Belgien i denne uge.

 

Alice Kongsted vandt en pris for bedste poster på baggrund af sin poster om kommunikation med patienter i kiropraktor praksis (se posteren herunder). Med udgangspunkt i data fra ChiCo-kohorten har hun undersøgt om patienter oplever sig lyttet til, beroligede og får en forklaring på deres problem, når de modtager behandling for lænderygssmerter hos en kiropraktor, og om det hjælpe dem med at få det bedre?

 

Det ser faktisk ud til, at der er en positiv effekt i tryghedsskabende information i forbindelse med en konsultation hos en kiropraktor. Patienter der oplevede den største grad af tryghedsskabende information havde også opnået det bedste udbytte 3 måneder senere – og det efter at have taget højde for forskelle i patienters symptomer, uddannelsesniveau og tidligere erfaring med kiropraktik. Derfor bør kiropraktorens kommunikation foregå på en tryghedsskabende måde, og der bør forskes mere i, hvordan man kommunikerer effektivt, konkluderer Alice Kongsted.

 

Tillykke til Alice med prisen!

 

Alice Kongsted med bedste poster-pris

 

Alice poster 2019