FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2016 er vores primære forskningsområder epidemiologisk forskning og forskning i rygsmerter, muskuloskeletale brystsmerter, slidgigt samt forebyggelse.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2012-2016

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2012-2016.

Læs den her

Kalender

9th Interdisciplinary World Congress on Low Back and Pelvic Girdle Pain

 

Deltag i international kongres i Singapore i 2016 og få opdateret din viden om lænde- og bækkensmerter.

 

Professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen, er medarrangører og taler på 9th Interdisciplinary World Congress on Low Back and Pelvic Girdle Pain i Singapore fra 31. oktober til 3. november 2016. Jan Hartvigsen var også inviteret til at tale ved kongressen, da den blev afholdt i Dubai i 2013. I Singapore skal Jan Hartvigsen tale om evidens for manuel behandling.  

 

Rækken af verdenskongresser om lænde- og bækkensmerter blev indledt med den første kongres i San Diego i 1992 for at fremme og lette tværfaglig viden og konsensus om forebyggelse, diagnostik og behandling af akut og kronisk lumbopelvic smerter. Da disse lidelser i bevægeapparatet er et verdensomspændende, bekosteligt problem, har organisationen stræbt efter at afholde kongressen andre steder verden for at komme i kontakt med alle, der arbejder inden for dette område. Siden 1992 er kongressen blevet afholdt hvert tredje år forskellige steder i verden, bl. a. i Canada, Østrig, Australien og Dubai.

 

Kongressen er en anbefalelsesværdig mulighed for at blive opdateret med nyt om en række emner indenfor det overordnede område for både forskere og kiropraktorer, med både et hovedprogram med plenarmøder og sessioner samt workshops sideløbende med hovedprogrammet. Den tværfaglige kongres er således en enestående mulighed for at opdatere sin viden og udveksle erfaringer med andre faggrupper for alle i den kiropraktiske profession.

 

Tilmelding til kongressen åbner i begyndelsen af 2016.Kongressen indledes med præregistrering 30. oktober. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag vil bestå af formelle ex cathedra, stramt koordinerede foredrag. Disse foredrag har til formål at præsentere og debattere, hvad der er rimeligt kendt i området. Posterpræsentationer vil illustrere verdensomspændende videnskabelige fremskridt på området.

 

Kongressens hjemmeside bliver opdateret jævnligt, så du kan hele tiden finde de seneste oplysninger eller du kan tilmelde dig kongressens nyhedsbrev på hjemmesiden, så vil du automatisk blive opdateret.

 

Læs meget mere om kongressen på www.worldcongresslbp.com

 

Reminder: Call for papers

 

Forskere, der er interesserede i at indsende artikler til kongressens bedømmelseskomite skal være opmærksomme på, at deadline for indsendelse er 20. december 2015. bedømmelseskomiteen er især interesseret i artikler med følgende emner:
•    Anatomy and biomechanics
•    Epidemiology: evidence based papers on effective diagnostic and therapy   outcome
•    Lumbar pain
•    Pelvic girdle pain
•    Motor control         
•    Minimally invasive surgery
•    Sports medicine
•    Exercise and therapeutic interventions
•    Manual techniques
•    Prevention and education

 

Alle indsendelser af artikler skal ske via abstract- formularen, der findes på hjemmesiden: http://www.worldcongresslbp.com/abstracts/

 

Oplysninger om formater af præsentationer, instruktioner til forfattere m.v. er nu tilgængelig på kongressens hjemmeside www.worldcongresslbp.com