FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

"Alle patienter, der har fået indopereret en ny hofte, bliver genoptrænet. Svenske erfaringer med artroseskoler (slidgigtskoler) viser, at fysisk træning også kan være nyttig før operation."

Sådan lyder overskriften i en af artiklerne i Gigtforeningens nye magasin Rehabilitering for mennesker med ondt i led, ryg og muskler, hvor bl.a. kiropraktor og ph.d.-studerende Erik Poulsen fortæller om sin forskning.

Erik forklarer bl.a.: "En hollandsk undersøgelse har vist, at manuel behandling af hofteartrose har bedre effekt end kun træning. Vi har derfor valgt at undersøge, hvordan den manuelle behandling klarer sig i sammenligning med hofteskolen".

Eriks ph.d.-projekt…

Læs mere

Lektor, ph.d. Per Kjær fra Forskningsenheden for Klinisk Biomekanik på SDU har fået 3,2 millioner kroner fra Forsknings og Innovationsstyrelsen til forskning i rehabilitering af patienter med kroniske rygsmerter.

Læs mere

For et par måneder siden havde jeg en patient i klinikken, hvor jeg tænkte at en stabiliserende taping omkring knæskallen måske kunne have en gavnlig effekt. Patienten ville jo snart komme igen, så muligheden for at tage et kursus inden var ikke til stede. Samtidig kunne jeg ikke nå at skaffe mig litteratur om taping. Så hvad gjorde jeg? Jeg søgte selvfølgelig på YouTube og straks fik jeg mere end 1000 videoer frem med taping af forskellige anatomiske regioner. En stor del af videoerne var af en rigtig god kvalitet med en meget pædagogisk instruktør, der guidede mig igennem, hvordan…

Læs mere

Alle forskerstuderende ved danske universiteter skal fremover tilknyttes et fokuseret forskeruddannelsesprogram – et FUP. Fordi forskning og uddannelse inden for områderne fysisk aktivitet og bevægeapparatet er særlige fokusområder for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved SDU, opretter fakultetet et FUP med netop denne titel: Fysisk Aktivitet og Bevægeapparatet. Jeg er sammen med professor i ortopædkirurgi Søren Overgaard blevet bedt om at lede programmet, som bliver det eneste af sin art i Danmark.

Formålet med et FUP er at udbyde målrettet forskeruddannelse på højeste internationale niveau gennem en række kurser, hvor ph.d.-studerende kan opnå færdigheder i forskning, som er målrettet mod netop dette…

Læs mere

KirPACS-NIKKB er inde i en god driftsfase, hvor flere og flere klinikker tilmelder sig ordningen og drager nytte af systemets forskellige funktionaliteter. I den forbindelse tog jeg en snak med en af KirPACS’ nyere abonnenter – kiropraktor Lars Slemming fra Næstved, der for nylig har investeret i nyt røntgenudstyr til klinikken, hvor KirPACS var first choice i forhold til lagring af røntgenoptagelser og mulighed for digital billedkommunikation.

Opkoblingen
Jeg startede med at spørge kiropraktor Lars Slemming, der er uddannet fra SDU i 2000, hvordan de praktiske aspekter med nyt røntgenanlæg og KirPACS er forløbet? ”I januar 2011 stod jeg overfor den…

Læs mere