FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

NIKKB's forskningsenhed har netop lagt sidst hånd på forskningsstrategien for de kommende år.

Læs bl.a. om instituttets satsning på indsatsområderne:

  • Epidemiological and prevention research
  • Spinal pain
  • Musculoskeletal chest pain
  • Osteoarthrisis


Du kan rekvirere et gratis eksemplar ved at henvende dig til kommunikationskonsulent på:af.schultz@nikkb.dk

Alternativt kan du downloade strategien her (klik på billedet):

Læs mere

På siden www.nikkb.dk/projektbeskrivelser kan du hente og læse projektbeskrivelser for alle NIKKB's forskningsprojekter i 2011.

Læs mere

Fredag d. 13. april 2012 kl. 14:00 inviterer kiropraktor Rikke Krüger Jensen til forsvar af hendes ph.d.:

”Vertebral endplate signal changes (Modic changes) in patients with low back pain. Comparison of the effect of two treatments, prediction of outcome and the development of Modic changes over time”

Arrangementet finder sted: Auditoriet, J.B. Winsløws Vej 25, st., 5000 Odense C

Læs mere

Det er konklusionen i en ny artikel, som professor på Northwestern Health Sciences University og forskningskonsulent på NIKKB Gert Brønfort og hans kolleger netop har publiceret i Annals of Internal Medicine på baggrund af et stort forskningsprojekt.

Annals of Internal Medicine er et af de allerstørste medicinske tidsskrifter, og resultaterne vil få stor betydning for anbefalinger og klinisk praksis i årene fremover.
I undersøgelsen blev 272 patienter delt ind i tre grupper. En gruppe fik behandling hos en kiropraktor, én fik smertestillende medicin, og den sidste gruppe skulle udføre nogle enkle, individuelt tilpassede øvelser.

I løbet af et år målte…

Læs mere

Et nyudviklet apparat kan hjælpe behandlerne til at stille en bedre diagnose for patienter med nakkesmerter.

Halvdelen af danskere mellem 30 og 60 år har følsomme og sårbare punkter i og omkring nakken, og følgerne er ofte alvorlige: Svimmelhed, nakkestivhed, tandpine, spændingshovedpine og sågar tinnitus er blandt de ubehagelige konsekvenser af de såkaldte triggerpunkter.

Hidtil har der ikke været forsket i, hvordan man bedst behandler dem, men gennem de seneste seks år har de to lektorer fra Syddansk Universitet, Corrie Myburgh og Anders Holsgaard Larsen, beskæftiget sig indgående med folkelidelsen. Corrie Myburgh er også tilknyttet NIKKB som projektmedarbejder i forskningsenheden.…

Læs mere