FORSKNING

NIKKB'S FORSKNINGSENHED

Frem mod 2022 vil NIKKB’s forskning fokusere på at udvikle behandling der er tilpasset den enkelte patient, forske i hvordan vi implementere ny viden i den daglige praksis og forstå muskel- og skeletbesværs livslange udvikling.

Fokus

NIKKB'S RESEARCH STRATEGY 2018-2022

NIKKB's forskningsenhed har udarbejdet en strategi for instituttets forskningsprioriteter i perioden 2018-2022.

Læs den her

Kalender

Nyheder

Professor på Northwestern Health Sciences University og forskningskonsulent på NIKKB, Gert Brønfort, har netop publiceret en artikel om nakkesmerter i Annals of Internal Medicine.

I løbet af få dage har flere internationale medier samlet historien om - bl.a. The New York Times og The Wall Street Journal.


Se alle links her:

Annals of Internal Medicine

US NEWS

The Wall Street Journal

Newsday

MSN Health

The New York Times

ABC News

http://www.wtma.com/rssItem.asp?feedid=116&itemid=29779425

http://www.acsh.org/factsfears/newsID.3293/news_detail.asp

Læs mere

Det er konklusionen i en ny artikel, som professor på Northwestern Health Sciences University og forskningskonsulent på NIKKB Gert Brønfort netop har publiceret i Annals of Internal Medicine.

Annals of Internal Medicine er et af de allerstørste medicinske tidsskrifter, og resultaterne vil få stor betydning for anbefalinger og klinisk praksis i årene fremover.

Professor ved SDU og seniorforsker på NIKKB Jan Hartvigsen udtaler: "Denne randomiserede kliniske undersøgelse er meget velgennemført, og der er grund til at ønske Gert Brønfort og hans gruppe tillykke med den flotte publikation. For kiropraktorerne betyder resultatet, at de nu skal sætte ekstra fokus på information…

Læs mere

Temadagen, der både er for fysioterapeuter og kiropraktorer, har den amerikanske fysioterapeut, Jake Magel som hovedunderviser.

Magel arbejder nært sammen med Julie Fritz, som gennem mange år har arbejdet på at udvikle et behandlingsrettet klassifikationssystem.

Desuden underviser:

Peter Kent
Fysioterapeut, kiropraktor ph.d, seniorforsker, Rygcenter Syddanmark og klinisk lektor Syddansk Universitet

Per Kjær
Fysioterapeut, ph.d., lektor Syddansk Universitet, seniorforsker Rygcenter Syddanmark

Tom Petersen
Fysioterapeut, ph.d., seniorforsker, Ryg- og Genoptræningscenter København

Alice Kongsted
Kiropraktor, ph.d., seniorforsker Rygcenter Syddanmark og Nordisk Institut for Klinisk Biomekanik og Kiropraktik (NIKKB)

Lars Morsø
Fysioterapeut, MPH, ph.d.-studerende Rygcenter Syddanmark og Syddansk Universitet

Hent program her.

Læs mere

"Alle patienter, der har fået indopereret en ny hofte, bliver genoptrænet. Svenske erfaringer med artroseskoler (slidgigtskoler) viser, at fysisk træning også kan være nyttig før operation."

Sådan lyder overskriften i en af artiklerne i Gigtforeningens nye magasin Rehabilitering for mennesker med ondt i led, ryg og muskler, hvor bl.a. kiropraktor og ph.d.-studerende Erik Poulsen fortæller om sin forskning.

Erik forklarer bl.a.: "En hollandsk undersøgelse har vist, at manuel behandling af hofteartrose har bedre effekt end kun træning. Vi har derfor valgt at undersøge, hvordan den manuelle behandling klarer sig i sammenligning med hofteskolen".

Eriks ph.d.-projekt…

Læs mere

Lektor, ph.d. Per Kjær fra Forskningsenheden for Klinisk Biomekanik på SDU har fået 3,2 millioner kroner fra Forsknings og Innovationsstyrelsen til forskning i rehabilitering af patienter med kroniske rygsmerter.

Læs mere