"Alle patienter, der har fået indopereret en ny hofte, bliver genoptrænet. Svenske erfaringer med artroseskoler (slidgigtskoler) viser, at fysisk træning også kan være nyttig før operation."

Sådan lyder overskriften i en af artiklerne i Gigtforeningens nye magasin Rehabilitering for mennesker med ondt i led, ryg og muskler, hvor bl.a. kiropraktor og ph.d.-studerende Erik Poulsen fortæller om sin forskning.

Erik forklarer bl.a.: "En hollandsk undersøgelse har vist, at manuel behandling af hofteartrose har bedre effekt end kun træning. Vi har derfor valgt at undersøge, hvordan den manuelle behandling klarer sig i sammenligning med hofteskolen".

Eriks ph.d.-projekt…

Læs mere

Har du bemærket det lille orange ikon på forsiden af vores hjemmeside?

Ved at klikke på det såkaldte rss-feed-ikon i øverste højre hjørne på forsiden af NIKKB's hjemmeside, har du nu mulighed for at abonnere på et direkte feed med nyheder fra NIKKB.

Følg linket og bliv opdateret med nyheder fra NIKKB direkte i din Outlook-mailboks.

Lettere kan det ikke blive!


Du kan også følge linket her: http://www.nikkb.dk/nyheder/feed/rss?format=feed

Læs mere

Det er nu muligt for klinikker med abonnement på Fysikerordningen eller en KirPACS-aftale digitalt at tilgå klinikkens kontroller, fysikersvar, kontrakter og korrespondance fra den billeddiagnostiske enhed direkte på NIKKB's hjemmeside.

Vi har givet mappe-rettigheder til den/de personer på klinikken, der er ansvarlig for enten KirPACS eller fysikerordningen, og vi uploader filer fra 2011 og fremad.


Log ind på Min side fra menuen til venstre - og gå til linket Mine filer.


Bemærk, at vi er i en opstartsproces, hvor vi løbende uploader filer til klinikkens mapper.
Hvis der ikke er indhold i jeres mappe(r) skyldes det blot, at vi fylder indhold…

Læs mere

Lektor, ph.d. Per Kjær fra Forskningsenheden for Klinisk Biomekanik på SDU har fået 3,2 millioner kroner fra Forsknings og Innovationsstyrelsen til forskning i rehabilitering af patienter med kroniske rygsmerter.

Læs mere

Gigtforeningen holder 40-års jubilæum i Tivolis Kongress Center med deltagelse af blandt andet Dronning Margrethe og sundhedsminister Astrid Kragh. Seniorforsker på NIKKB og professor på SDU Jan Hartvigsen har i anledning af jubilæet holdt to inviterede jubilæumsforedrag, og han er derfor inviteret med til jubilæet. Gigtforeningen støtter forskning på både NIKKB, ved Rygcenter Syddanmark og Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.

Læs mere