Professor på Northwestern Health Sciences University og forskningskonsulent på NIKKB, Gert Brønfort, har netop publiceret en artikel om nakkesmerter i Annals of Internal Medicine.

I løbet af få dage har flere internationale medier samlet historien om - bl.a. The New York Times og The Wall Street Journal.


Se alle links her:

Annals of Internal Medicine

US NEWS

The Wall Street Journal

Newsday

MSN Health

The New York Times

ABC News

http://www.wtma.com/rssItem.asp?feedid=116&itemid=29779425

http://www.acsh.org/factsfears/newsID.3293/news_detail.asp

Læs mere

Det er konklusionen i en ny artikel, som professor på Northwestern Health Sciences University og forskningskonsulent på NIKKB Gert Brønfort netop har publiceret i Annals of Internal Medicine.

Annals of Internal Medicine er et af de allerstørste medicinske tidsskrifter, og resultaterne vil få stor betydning for anbefalinger og klinisk praksis i årene fremover.

Professor ved SDU og seniorforsker på NIKKB Jan Hartvigsen udtaler: "Denne randomiserede kliniske undersøgelse er meget velgennemført, og der er grund til at ønske Gert Brønfort og hans gruppe tillykke med den flotte publikation. For kiropraktorerne betyder resultatet, at de nu skal sætte ekstra fokus på information…

Læs mere

Temadagen, der både er for fysioterapeuter og kiropraktorer, har den amerikanske fysioterapeut, Jake Magel som hovedunderviser.

Magel arbejder nært sammen med Julie Fritz, som gennem mange år har arbejdet på at udvikle et behandlingsrettet klassifikationssystem.

Desuden underviser:

Peter Kent
Fysioterapeut, kiropraktor ph.d, seniorforsker, Rygcenter Syddanmark og klinisk lektor Syddansk Universitet

Per Kjær
Fysioterapeut, ph.d., lektor Syddansk Universitet, seniorforsker Rygcenter Syddanmark

Tom Petersen
Fysioterapeut, ph.d., seniorforsker, Ryg- og Genoptræningscenter København

Alice Kongsted
Kiropraktor, ph.d., seniorforsker Rygcenter Syddanmark og Nordisk Institut for Klinisk Biomekanik og Kiropraktik (NIKKB)

Lars Morsø
Fysioterapeut, MPH, ph.d.-studerende Rygcenter Syddanmark og Syddansk Universitet

Hent program her.

Læs mere

Odense er vært ved 12th International Forum on Low Back Pain Research in Primary Care i dagene 16. til 19. oktober 2012.

Konferencen, der planlægges i samarbejde mellem NIKKB, Syddansk Universitet og Region Syddanmark, byder også på en gratis pre-conference dag, hvor det bl.a. er muligt at besøge NIKKB og IOB på Syddansk Universitet, høre præsentationer om aktuel forskning samt opsøge nye forskningsmæssige samarbejdspartnere.

Vi vil løbende skrive om konferencen her på vores hjemmeside.

Læs mere om selve konferencen her: http://www.lbpforum.org/

Læs mere

I forbindelse med et inviteret foredrag i sidste uge (uge 48) for de kiropraktorstuderende på Syddansk Universitet, lagde kiropraktor Len ”John” Faye vejen forbi NIKKB.

Her fik han en snak med direktør Henrik Wulff Christensen og blev præsenteret for NIKKB's ansatte.

Len Faye er oprindeligt fra Canada, graduerede fra Canadian Memorial Chiropractic College og har været kiropraktor i 51 år. Han har undervist kiropraktorer verden over og var fra 1965 og 14 år frem fast tilknyttet Anglo European Chiropractic College i Bournemouth som underviser sammen med Ray Broome, som de fleste kender gennem NIKKB’s kurser.

Len Faye tog derefter tilbage…

Læs mere