Universitetet i Stavanger og Universitetet i Bergen går sammen om at etablere en noske kiropraktoruddannelse.

Læs mere her:

http://www.uis.no/article59711-12.html

Læs mere

Et nyudviklet apparat kan hjælpe behandlerne til at stille en bedre diagnose for patienter med nakkesmerter.

Halvdelen af danskere mellem 30 og 60 år har følsomme og sårbare punkter i og omkring nakken, og følgerne er ofte alvorlige: Svimmelhed, nakkestivhed, tandpine, spændingshovedpine og sågar tinnitus er blandt de ubehagelige konsekvenser af de såkaldte triggerpunkter.

Hidtil har der ikke været forsket i, hvordan man bedst behandler dem, men gennem de seneste seks år har de to lektorer fra Syddansk Universitet, Corrie Myburgh og Anders Holsgaard Larsen, beskæftiget sig indgående med folkelidelsen. Corrie Myburgh er også tilknyttet NIKKB som projektmedarbejder i forskningsenheden.…

Læs mere

1. april 2012 træder nye retningslinjer for visitation og henvisning for behandling af impingementsyndrom/rotator cuff-syndrom og traumatisk cuff-ruptur i kraft.

Visitationsretningslinjerne er udarbejdet i regi af Sundhedsstyrelsen, der i samarbejde med ledende klinikere har udarbejdet nye retningslinjer for visitation og henvisning til behandling for impingementsyndrom/rotator cuff-syndrom og traumatisk cuff-ruptur.

Retningslinjerne gælder for alle nyhenviste patienter til operation efter den 1. april 2012.

Hent retningslinjerne her

Kilde: Dansk Kiropraktor Forening

Læs mere

Seniorforsker på NIKKB og seniorforsker på Rygcenter Syddanmark, Middelfart Alice Kongsted er medforfatter på rapporten Klassifikation af personer med uspecifikt lænderygbesvær.

Rapporten beskriver fem forskellige systemer til klassifikation af personer med uspecifikt lænderygbesvær og redegør for den underliggende evidens.

Læs den her: http://www.muskuloskeletal.dk/Fag--Forskning/MT-Nyt/Klassifikation-af-personer-med-landerygbesvar/

Læs mere

Kiroinfo.dk har netop udsendt deres nyeste nyhedsbrev.

Det handler denne gang om nakke-udløst-hovedpine.

Læs det her: http://us1.campaign-archive1.com/?u=4fe8e0afb6&id=cd912e1b9a&e=

Læs mere