Hvordan ser en kiropraktor ud anno 2012?

NIKKB sender i disse uger to KiroFakta-undersøgelser ud, og vi håber, du vil tage dig tid til at besvare spørgsmålene.

Spørgsmålene i kiropraktordelen handler om dit professionelle virke som kiropraktor og er med til at kortlægge kiropraktorfaget. Spørgsmålene i klinikdelen handler om danske kiropraktorklinikker.

De tilbagevendende KiroFAKTA-undersøgelser er således en tælling af kiropraktorstanden og beskriver den demografiske udvikling for de praktiserende kiropraktorer i Danmark.

Ved at besvare årets undersøgelse bidrager du til, at DKF og NIKKB har et retvisende billede af faget, hvilket gør os i stand til at agere på professionens vegne.…

Læs mere

To SDU-professorer fra Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet er blevet indbudt til at publicere et indlæg i det ansete medicinske tidsskrift British Medical Journal om kiropraktisk behandling af nakkesmerter/ondt i nakken.

Ny forskning dokumenterer, at såkaldt manipulationsbehandling sammen med træning og øvelser er blandt de effektive og gavnlige behandlinger for patienter med nakkesmerter/ondt i nakken. Endvidere er det nu vist, at behandlingen ikke resulterer i øget risiko for alvorlige bivirkninger, sådan som man tidligere har troet. De to SDU-professorer, der er tilknyttet Nordens eneste universitetsuddannelse til kiropraktor, er globaliseringsprofessor   David Cassidy og professor Jan Hartvigsen. Indlægget har de…

Læs mere

Fredag den 29. juni 2012 kl. 10 afholdes der kandidatafslutning i klinisk biomekanik.

Arrangementet foregår på Syddansk Universitet i konferencelokale 100.

Globaliseringsprofessor, ph.d., dr.med.sr., David Cassidy holder festtalen.

Læs mere

Her i eftermiddag, torsdag den 14. juni, fik vi endnu en ph.d.-grad blandt NIKKB's forskere.

Kiropraktor og seniorforsker på NIKKB Erik Poulsen forsvarede sin ph.d.-afhandling om hofteartrose med bravour og fik efterfølgende tildelt ph.d.-graden af et tilfreds og meget enigt bedømmelsesudvalg.

Hele NIKKKB ønsker Erik stort tillykke. 

Læs mere

NIKKB og Dansk Kiropraktor Forening har netop indgået en samarbejdsaftale med SUNDHED - Det nye Helsemagasin.

Fremover vil sammen skrive og redigere siden Hos kiropraktoren, hvor vi vil fortælle om ny forskning og generelle nyheder fra kiropraktik og klinisk biomekanik.

I det kommende nummer fortæller vi om brystsmerter fra muskler og led samt generelt om, hvad en kiropraktor egentlig er for en fagperson.

Se mere her: http://www.magasinet-sundhed.dk/

Læs mere om bladet her:

I SUNDHED - det nye helsemagasin kan danskerne få seriøs, troværdig og målrettet information om almen sundhed, livsstil og forebyggelse. 

Bladet er skrevet i et let læseligt…

Læs mere