Af Lisbeth Hartvigsen, kiropraktor, ph.d.-studerende

Hvorfor bekymre sig?
Mere end halvdelen af befolkningen får på et tidspunkt i livet ondt i ryggen. De økonomiske, samfundsmæssige og helbredsmæssige konsekvenser af rygsmerter er omfattende. Udgifter i forbindelse med rygsmerter udgør den næststørste post på sundhedsbudgettet kun overgået af udgifter i forbindelse med psykisk sygdom. På baggrund heraf er vores viden påfaldende begrænset om smerternes forløb, om hvilke patienter der kommer til at belaste sundhedsvæsenet mest, og om hvordan vi målretter vores indsats i forhold til den enkelte patient.

En komplicerende faktor er, at vi kun i en mindre del af tilfældene…

Læs mere

I alt 241 har søgt om optag på Klinisk Biomekanik i år. Alle studiepladser blev fyldt op. Siden 2008 har det været muligt for 65 studerende at blive optaget på uddannelsen.

Læs mere

Kiropraktorprisen på 50.000 kr. uddeles til en person eller institution, der har gjort en særlig indsats enten inden for forskning på det biomekaniske område eller ved at sætte fokus på at skabe ny viden om det kiropraktiske virksomhedsområde.

Læs mere

Fra 2014 får engelske fysioterapeuter og fodterapeuter ret til at ordinere anti-inflamatoriske præparater og smertestillende medicin.

Læs mere

FICS populære seminar, Upper extremity module, kommer til Danmark i september. Seminaret finder sted på Rygcenter Syddanmark fra den 28.-30. september 2012 og forestås af to dygtige undervisere fra Canada med mange års erfaring i sportsskader.

Læs mere