Efteruddannelse

EFTERUDDANNELSE FOR KIROPRAKTORER

NIKKB udbyder efteruddannelse inden for områderne: Kommunikation, Diagnostik, Patientforløb, Behandling og Ny viden.

Fokus

VORES KURSER

NIKKB præsenterer spændende kurser hvert år.
Klik på kataloget herunder og læs mere.

katalogforside til orange tab

Kalender

I juni i år deltog jeg i den årlige ECU konference, som den europæiske kiropraktorunion afholder. Danmark er, som de fleste ved, p.t. ikke medlem af ECU, men det forhindrer ikke, at man deltager i konferencen, der er åben for alle. Konferencen foregik i Zürich, og hele 465 kiropraktorer fra hele verden deltog.
Min deltagelse i konferencen var mest i kraft af min stilling på NIKKB, hvor en stor del af jobbet går ud på at skabe netværk, finde frem til egnede udenlandske undervisere samt få inspiration til kurser, vi kan afholde i Danmark.

Det overordnede tema for årets konference var: ”Is your patient getting better?” og specielt konferencens første dag cirkulerede om emnet med oplæg om outcome measurement, hvornår man bør afbryde behandling osv. Ellers bestod konferencen af flere tilbud om workshops inden for behandlingsteknikker, diagnostik osv. krydret med plenumindlæg og diskussioner af mere videnskabelig karakter.
Jeg har været til mange forskellige kiropraktorkonferencer, og denne var meget lig de tidligere jeg har været på. Selvom man måske ikke tager revolutionerende ny viden med sig hjem, er man dog blevet inspireret. Ikke mindst af at møde nogle af alle de andre kiropraktorer fra forskellige europæiske lande.
Igen i år blev jeg bekræftet i, at vi har det rigtig godt i Danmark. Både hvad angår vores uddannelse, vores placering i samfundet, vores forskning og ikke mindst det som alle andre lande misunder os: Vores fond til fremme af forskning og efteruddannelse. I flere andre lande bl.a. Schweiz og Storbritannien er man i gang med at få kiropraktorerne til at komme med på en ordning, som vi har haft i Danmark i årtier.  

Noget andet jeg oplevede var, at der er flere andre lande, der er rigtig godt med. Når først Schweiz – som nyere kiropraktornation - har vokset sig stor og har studerende gennem deres uddannelse, har vi virkeligt et land i Europa at se op til. Det bliver spændende at følge dem i fremtiden. Det slår mig også hver gang, jeg er på konference, hvor stor fokus og vilje der er på at bruge kræfter på forskning. Det er muligvis ikke stor forskning, der kommer ud alle steder fra, men fokus er, at det er forskning, der bringer os fremad. En af hovedkonklusionerne på konferencen var, at der måske skal til at ske et skifte i kiropraktisk forskning fra den defensive forskning i ”bevisførelse” til den mere progressive forskning, der kan være med til at vise samfundet, hvor vores rolle er, hvor vi er billigere, dygtigere osv.

Alt i alt var det en inspirerende konference, som jeg kun kan opfodre til, at man deltager på i fremtiden. Næste år er det i Amsterdam.