E-mail Print Eksport til iCal-format

Fysisk og mental sundhed

 

Arrangement:
Fysisk og mental sundhed
Dato:
28.09.2018 10.00 - 29.09.2018 - 15.30
Hvor:
SDU - Odense M.
Kategori:
Efteruddannelse med mulighed for at søge kompensation

Beskrivelse

Billeder til website8

  

Passer du godt nok på dig selv?


Indhold

I en travl hverdag og med omsorg for andre i fokus kan man let glemme sig selv. Både mentalt og fysisk.

Undersøgelser viser, at kiropraktorer har hyppige smerteklager i hænder, skuldre og lænd, og at disse ofte er relateret til bestemte typer af behandlinger, der udføres.
Som sundhedsfaglige personer besidder kiropraktorer ofte et stort omsorgsgen, men i hverdagen kan egenomsorgen ofte glemmes. Negative hændelser med f.eks. kolleger eller patienter kan komme til at fylde mere end de positive, og over tid er der risiko for at ”brænde ud”.
De fleste er nok bedre til at passe på andre, hvis man også passer godt på sig selv.

På kursets første del vil der blive arbejdet med evidens-baseret mindfulness-træning i teori og praksis. Kurset præsenteres med udgangspunkt i øvelser og teknikker fra programmerne mindfulness-baseret stress reduktion (MBSR) og mindfulness-baseret kognitiv terapi (MBKT).
De mentale øvelser i mindfulness-træningen kan føre til øget nærvær, forbedret livskvalitet og velvære, og samtidig hjælpe til en mere balanceret, venlig og accepterende indstilling – både over for en selv og andre.
Mindfulness-træningen suppleres med undervisning om stress, perception og kommunikation.

Der arbejdes med praktiske eksempler, guidede øvelser og oplevelsesorienterede læringsmetoder, der illustrerer sammenhængen mellem krop, tanker og adfærd under stress og andre former for psykisk ubehag.

Som forudsætning for tilmelding til dette kursus, må du være indstillet på at arbejde med dig selv, forstået som villighed til at træne egen evne til at være bevidst nærværende i relation til det, der foregår i krop, følelsesliv og tanker.


Første del af kurset undervises af Jacob Piet, psykolog, ph.d.
Piet har modtaget omfattende professionel træning i mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) gennem to længerevarende ophold ved Center for Mindfulness, Massachusetts Medical School, ledet af Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli, grundlæggerne af MBSR.
Piet har fungeret som behandler og konsulent på forskningsprojekter om mindfulness og har gennem flere år undervist professionelle i træning og formidling af metoden. Siden 2013 har han sammen med Lone Fjorback været ansvarlig for uddannelse i MBSR ved Aarhus Universitet.
I tillæg til det internationale forskningsarbejde er Piet forfatter til en række faglige artikler, bøger og bogkapitler om mindfulness.

Kursets anden del vil have et øget fokus på den fysiske sundhed.
Der ses på de dårlige vaner og arbejdsstillinger, som kan føre til (eller måske allerede har ført til), at du undgår visse typer af behandlingsteknikker, fordi du selv oplever arbejdsrelaterede smerter, hvis ikke du tager hensyn. Måske har du været nødt til at reducere antallet af konsultationer for at kunne holde til dit arbejde, eller måske er du der, hvor du overvejer at gøre det med tanke på, at du skal holde mange år endnu.

David Byfield, kiropraktor, lærebogsforfatter og underviser med mange års erfaring, vil undervise på denne del. Sammen med sin kone Annabel, som også er kiropraktor med mange års undervisningserfaring, vil der i en workshop blive arbejdet med gode og dårlige behandlingsvaner samt gode og dårlige arbejdsstillinger. Fokus vil være på, hvordan du kan ændre dine vaner, så du kan yde omsorg for andre samtidig med, at du yder omsorg for dig selv.


Mål

At skabe øget opmærksomhed på mental og fysisk sundhed hos kiropraktorer.


Form

Første del af kurset omkring mental sundhed vil bestå af teoretiske oplæg, guidede øvelser og dialog, plenumdiskussioner samt arbejde i mindre grupper.

Andel del omkring fysisk sundhed vil bestå af workshops med fokus på gode og dårlige vaner.


Undervisere

Jacob Piet, psykolog, ph.d. (se tekst)
David Byfield, kiropraktor (se tekst)
Annabel Kier-Byfield, kiropraktor (se tekst)


Kursusleder

Nanna Sønderkær Meyer
Anette Ravn Nørregaard


Antal deltagere

Maks. 40 
På nuværende tidspunkt er der 14 ledige pladser
Når kurset er fuldt booket, er det muligt at blive skrevet på venteliste ved at registrere sig på linket nederst på siden.

Pris

DKK 3.500,00
Kursusprisen er inklusiv forplejning i løbet af dagen.

Dato og tid

Fredag den 28. september 2018 kl. 10.00 - 17.00 og 
Lørdag den 29. september 2018 kl. 9.30 - 15.30

Overnatning og middag

Overnatning og middag finder sted på Hotel Knudsens Gaard, Hunderupgade 2, 5230 Odense M

Enkeltværelse DKK 825,-

Dobbeltværelse pr. pers. DKK 515,-

Middag inkl. vin og kaffe DKK 675,-

Tilmelding

Senest den 26. august 2018.

Kompensation

Der kan søges kompensation for tabt arbejdsfortjeneste for fredag den 28. september. 

 

Registrering efteruddannelse

Kurset registreres som 13 timers efteruddannelse i kategorien Kommunikation.

 

Sted

SDU Kort
Sted:
SDU   -   Hjemmeside
Gade:
Campusvej 55
Postnummer:
5230
By:
Odense M.
Land:
Denmark

Registrering

Denne session er ikke offentliggjort Denne session er ikke offentliggjort