Endnu flere inkluderede patienter!
39 kiropraktorpatienter inkluderet i forløbsprojektet på blot én uge.
Det må være ny rekord. Der er virkeligt blevet rykket på projektet den forgangne uge, og vi har rundet 526 deltagere. Godt gået!

Læs mere

Internationalt samarbejde om danske data præsenteres i Australien

Lørdag d. 12. marts rejser jeg selv og Lise Hestbæk fra NIKKB til Melbourne, Australien, hvor vi skal deltage i konferencen Forum XI for Research in Low Back Pain in Primary Care.

 

Jeg skal præsentere resultater fra et samarbejdsprojekt mellem NIKKB, SDU og University of Toronto, hvor vi har undersøgt, om personer, der oplever smerter, der stråler ud fra rygsøjlen har større risiko for at blive sygemeldt end personer, der kun har ondt i rygsøjlen. Endvidere er jeg medarrangør af to workshops på konferencen, hvor der vil være forskere fra mange lande. Lise skal præsentere NIKKB's børneforskning og skal…

Læs mere

NIKKB’s forløbsprojekt kører nu også i almen praksis
NIKKB’s forløbsprojekt kører nu også i almen praksis

I samarbejde med Audit Projekt Odense og Rygcenter Syddanmark er der nu kommet gang i også at inkludere patienter fra lægepraksis i projektet om forløb af lændesmerter.

Indtrykket efter den første uge, er at lægerne har taget godt imod projektet, og at patienterne er positive over for deltagelse.

Gennem den løbende kontakt med projektdeltagerne oplever vi, at rygpatienter gerne vil bidrage til at skabe ny viden, selv om det kræver en indsats at være med.

Som med så meget andet, blegner nyhedens interesse dog noget, og samlet bruges der i nærheden af to arbejdsdage pr. uge på at kontakte nye…

Læs mere

Forløbsprojektet - nyt fra primærsektorforskningen, uge 9 2011
Den rigtig gode nyhed er, at dataindsamling i projektet nu også for alvor er i gang i lægepraksis. 96 læger deltager, og de har over ca. 2 uger inkluderet 70 patienter.
Så vi er meget lettede over, at det ser ud til at fungere med rekruttering fra lægerne også.

En anden rigtig positiv melding er, at de patienter, vi har telefonkontakt til, giver indtryk af, at de er blevet informeret rigtig godt om projektet. De ved, hvad det handler om, og hvad det indebærer, og de er motiverede for at deltage. Det er fantastisk vigtigt, og jeg er sikker på,…

Læs mere

Foredrag på Dansk Hovedpine Center
Jeg har i dag holdt et inviteret foredrag på Dansk Hovedpine Center på Glostrup Sygehus. Emnet var dissektioner efter manipulationsbehandling til nakke.

Jeg fik at vide, at jeg er en modig mand, da jeg sagde ja til indbydelsen, men det var faktisk en helt igennem fin oplevelse.

Jeg talte i 40 minutter primært med baggrund i resultaterne fra WHO Bone and Joint Deacade Task Force on Neck Pain, men også mere generelt om kiropraktorbehandling af nakkesmerter og hovedpine.

Efter foredraget var der stor spørgelyst og en åben invitation om forskningssamarbejde. Det må vi se at følge op på.

Læs mere