Nyt nakkeprojekt i NIKKB's forskningsklinikker
Tre KIP-klinikker, der ikke er involveret i det lændeprojekt, der kører i øjeblikket, og to nye klinikker, der afprøver, hvad det vil sige at være forskningsklinik, er i øjeblikket i gang med et projekt om nakkesmerter.

Vi tester, om en dansk oversættelse af spørgeskemaet ”Neck Disability Index” kan måle bedring hos kiropraktor patienter, der behandles for nakkesmerter.

Projektet ledes af Henrik Hein Lauridsen fra Syddansk Universitet.

Læs mere

Et produkt af NIKKB's forskningsnetværk
KIP-enheden indsamlede i december 2009 data om psykologiske risikofaktorer fra ca. 500 kiropraktorpatienter.

 Den første artikel her fra viser, at et kort spørgeskema med 9 spørgsmål kan bruges til at finde patienter, hvor man skal være særlig opmærksom på problemer omkring depression og uhensigtsmæssig smertehåndtering.

Artiklen kan læses her: http://chiromt.com/content/19/1/10/abstract

Læs mere

200 lændepatienter fra almen praksis inkluderet til forløbsprojektet

 Så er første runde af inklusion fra almen praksis gennem samarbejdet med APO Odense ved at være slut.

 

Projektet er blevet godt modtaget, mange læger har hjulpet til med at rekruttere patienter, og patienterne er flittige til at besvare spørgeskemaer og sms'er.

 

Vi er rigtig rigtig glade for, at vi også får en god repræsentation af patienter fra almen praksis i undersøgelsen, så vi kan beskrive alle rygpatienterne, og ikke kun dem, der går til kiropraktor.

Læs mere

Vi har taget hul på sidste 1/3
Med 675 projektdeltagere i det praksisbaserede projekt om forløb af lændesmerter, er mere end to tredjedele af målet nået.

Deltagerne svarer flittigt på ugentlige sms’er, de der har været med længst har nu svaret i 33 uger.

Der udsendt opfølgende 3-måneders skemaer til over 400 deltagere, og godt 75 % har returneret deres besvarelse.

Læs mere

Godt gang i inklusion af patienter
Der er rigtig godt gang i inklusionen af patienter til projektet om forløb af lændesmerter.

Pr. 6. april er 607 kiropraktor patienter inkluderet, og fire klinikker er færdige med at inkludere det antal de havde givet tilsagn om. Meget beundringsværdigt fortsætter de alligevel med projektet og hjælper til, så vi kan nå op på de planlagte 1000 deltagere.

Efter at have inkluderet 100 patienter på 2 uger, virker de 400 vi mangler pludseligt helt overkommeligt – jeg håber det også gælder set fra klinikkerne.

Læs mere