Sommer-ro men ikke stilstand
Sommer-ro men ikke stilstandSelv om mange kiropraktorer og projektdeltagere holder ferie, kommer der løbende nye deltagere til i projektet om forløb af lændesmerter, og de, der allerede er med, svarer fortsat flittigt på spørgeskmeaer og sms'er her i ferieperioden.

I alt 835 kiropraktorpatienter har siden oktober sidste år sagt ja til at fortælle os om deres ryggener løbende - og langt de fleste holder flittigt ved uge efter uge. Det er helt afgørende for værdien af sådan et projekt at alle - både dem der hurtigt bliver helt raske, og de der er meget hårdt ramt - bliver ved med at besvare vores spørgsmål, og…

Læs mere

Baggrundsartikel under udarbejdelse
Højst sandsynlig bliver min første artikel i forbindelse med ph.d.-projektet en baggrundsartikel som indeholder en overordnet baggrund og beskrivelse af SPACE, baggrund og formål for rygprojektet, en beskrivelse af processen knyttet til udvælgelsen af de variable, og en præsentation af kohorten. Rygprojektet vil være en kilde til mange artikler, så tanken er at jeg skal henvise til denne baggrundsartikel når mine resultater publiceres, så kan jeg bruge min spalteplads i artiklerne på noget andet fornuftig. Det synes jeg var et smart træk fra mine vejledere.  

Det jeg for øvrigt troede var et reproducerbarhedsstudie tidligere i forløbet, er nu blevet omdøbt til et…

Læs mere

KIP-enheden på vej mod slutspurt
KIP-enheden på vej mod slutspurtCa. 200 deltagere skal der til endnu før inklusionen i projektet om forløb af lændesmerter hos kiropraktorpatienter er slut. Så vi nærmer os slutspurten.

Men selv om målet kan skimtes, kan det blive svært at nå, fordi mange af klinikkerne i KIP (enheden for kiropraktisk praksis forskning) har ydet en næsten urimeligt stor indsats igennem lang tid, mens andre desværre har opgivet at levere deres del.

Derfor er jeg enormt glad for, at jeg ved morgenens gennemgang af min mail-boksen fandt en lange række tilsagn fra klinikker, der er klar til at give den endnu en skalle til målet.
Det kunne være SÅ…

Læs mere

Status på mit ph.d.-forløb, 28. juni 2011

Siden sidst har statistikprogrammet STATA fundet vej til min computer. Med den nye versjon følger alle brugervejledninger med som pdf-filer, så da er det bare at sætte i gang med læsning, prøv og fejl.

 

Som alle andre programmer må man sætte sig ind i logikken, eller den manglende sådan. Til trods for et og andet frustreret øjeblik, har jeg lavet de første analyser. I forbindelse med dataindsamling, hvor vi undersøgte nærmere 1300 børn, er alt skrevet ned på papir og videre indtastet i Epidata, et vældig brugervenlig program, velegnet til formålet. Det er denne indtastning som nå må valideres.…

Læs mere

NIKKB følger flere end 1000 lændeforløb
Med 781 deltagere fra kiropraktor praksis og 272 fra almen praksis, er der nu over 1000 lændepatienter inkluderet i projektet om forløb af lændesmerter.

Det lyder måske voldsomt, at vi besværer så mange med spørgeskemaer og sms-kontakter, men et meget stort antal er nødvendigt, fordi der er mange forskellige former for lændebesvær, som vi gerne vil have mulighed for at beskrive.

Læs mere