Etisk godkendelse og masser at glæde sig til

Så kom ”vinteren” til Melbourne og Distortion, sommer og min australske vejleder, Simon French til Danmark.. hmm men ja ja man kan jo ikke få det hele. Til gengæld har jeg fået etisk godkendelse af mit projekt Yay! -og piratos mums. Projektet har nu officielt har fået titlen ”Chiropractors and research: views, use and coding.”

Den etiske godkendelse betød at jeg kunne gå i gang med at rekruttere kiropraktorerne, så nu bliver det spændende om der er nogen der vil være med. Indtil videre har seks takket ja og jeg skulle gerne op på 15 styk, så det går…

Læs mere

Indsamling af nakkedata afsluttet!

Fire KIP-klinikkerne har siden efteråret 2011 uddelt spørgeskemaer til deres nakkepatienter, fordi vi har behov for at teste hvordan et nyt dansk spørgeskema virker.

Dataindsamlingen er nu afsluttet og 154 patienter har besvaret spørgsmål om hvordan nakkesmerter påvirker deres aktiviteter.

Det er virkeligt dejligt, at klinikkerne vil hjælpe os med data - og helt nødvendigt for at udføre forskning der har relevans for praksis.

Læs mere

Forskerinde-aspirant i Melbourne

”Først se til højre, så til venstre og så til højre igen! bare en af mange ting jeg skal lære i løbet af 2012”. Vejen jeg forsøger at krydse er Berkeley Street i Melbourne, Australien.  På den anden side af vejen ligger Primary Care Research Unit, University of Melbourne, altså den forskningsenhed der har med almen praksis at gøre. Dér skal jeg udføre mit prægraduate forsknings projekt i løbet af det næste års tid, men før vi hopper til hvad det går ud på, vil jeg lige ridse op hvordan det hele kom så vidt.

Mit navn er Cecilie…

Læs mere

Hverdag og blomstrende lærelyst
Hverdag og blomstrende lærelyst

For en god ordens skyld vil jeg gå lidt kronologisk til værks og ikke straks plapre løs om forløbet med etisk godkendelse af mit projekt, der ellers for tiden optager ethvert ledigt øjeblik.

I stedet vil jeg fortælle lidt generelt om, hvordan de første par måneder som kiropraktisk forskeraspirant er forløbet, og om hvordan min hverdag er struktureret hernede ved PCRU, Primary Care Research Unit på Melbourne University. Mandag formiddag står på ugentligt møde med min vejleder, Simon French. Længden af disse møder varierer alt efter dagens grad af forsknings-entusiasme, frustrationsniveau og weekendens oplevelser. Her er alt og intet på…

Læs mere

Nakkeprojekt godt på vej!

Fem kiropraktor klinikker rekrutterer i øjeblikket patienter med nakkesmerter, der vil hjælpe os med at teste et nyt dansk spørgeskema.

Skemaet skal bruges som mål for, hvor meget patienter er påvirkede af deres nakkesmerter i forhold til daglige aktiviteter.

Målet er, at 150 kiropraktor patienter skal udfylde skemaer i projektet, og de 135 er i hus. Nu krydser vi så fingre for, at deltagerne også vil udfylde deopfølgende skemaer, de får tilsendt.

Projektet foregår i samarbejde mellem Klinisk Biomekanik, SDU & NIKKB

Læs mere