BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB's billeddiagnostiske enhed tilbyder bl.a. konsulenttjeneste, røntgenfysisk tilsyn og KirPACS.

Fokus

BESØG AF SUNDHEDSSTYRELSEN (SIS)b_roentgenfotos

Hvad gør jeg, når Sundhedsstyrelsen (SIS) kommer på besøg i min klinik?

Klik her og læs, hvad du skal gøre før, under og efter et besøg

Tabel: Information om stråledoser 

Kalender

Hvis du er træt af de besværlige procedurer og ekspeditionstider, når du skal rekvirere digitale billeder fra de regionale sygehuse i Region Syddanmark, vil du blive gladere af at læse de næste linjer.

 

De regionale røntgenafdelinger på sygehusene i Region Syddanmark har lavet en aftale med kiropraktorernes billedarkiveringssystem KirPACS om, at du for fremtiden skal rekvirere digitale billeder elektronisk, hvis du har abonnement på KirPACS.

 

Hvis din klinik ikke abonnerer på KirPACS eller ikke har ydernummer, kan du ikke benytte metoden; så skal du benytte den samme fremgangsmåde som tidligere. Hvis din klinik ønsker opkobling til KirPACS, kan du kontakte NIKKB’s billeddiagnostiske enhed på lt.nielsen@nikkb.dk og gøre opmærksom på dit ønske.

 

 
Når du skal rekvirere billeder, skal du følge denne procedure:

 

  • Din klinik rekvirerer studier fra det relevante sygehus ved at benytte MedCom-standarden for billeddiagnostisk henvisning. I henvisningen skal du skrive, at der ikke er tale om en henvisning til en ny optagelse, men en rekvirering af eksisterende billeder og deres tilhørende beskrivelse.

 

Et forslag til en tekst i henvisningen kunne være:

 

Til rette vedkommende

 

I forbindelse med behandlingen på klinikken, og med behørigt samtykke fra patienten, vil vi bede om, at billeder af (legemsdel) fra 20xx bliver sendt til KirPACS. Selve beskrivelsen af undersøgelsen vil vi bede om, bliver sendt til os som svar på indeværende henvendelse.

 

Venlig hilsen

 

Kiropraktoren

 

  • Når henvisningen er modtaget, sender regionen studierne til KirPACS

 

  • Regionen notificerer din klinik med et svar, der også indeholder beskrivelsen af den optagelse, klinikken har bedt om at få sendt.

 

  • Klinikken går ind i KirPACS, vælger arkiv i hele KirPACS og søger på fuldt CPR-nr. uden bindestreg.

 

  • Klinikken finder studiet, klikker på det og siger ja til behandlerforhold under tro og love.

 

  • Så kan klinikken åbne og overføre studiet.

 

Den aktuelle løsning er et resultat af en stor indsats af NIKKB i samarbejde med Region Syddanmark. Det er ikke en optimal løsning, men det muliges kunst, og det skal ses som en midlertidig løsning. Den rigtige løsning er en integration med det interregionale billedindeks IBI. Det vil gøre det muligt for hospitalerne at indhente billedmateriale hos kiropraktorerne.

 

Rntgenbillede