BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB's billeddiagnostiske enhed tilbyder bl.a. konsulenttjeneste, røntgenfysisk tilsyn og KirPACS.

Fokus

KIRPACS 3.0 ER EN REALITETb_roentgenfotos

NIKKB har forenklet KirPACS, hvilket betyder, at der bl.a. er mulighed for radiologisk vurdering og adgang til klinikkens eget cockpit.

 

 

Kalender

Statens Institut for Strålebeskyttelse (SIS) oplyser, at de nu er ved at kigge på, hvilke krav man fremadrettet skal sætte for de diagnostiske monitorer hos kiropraktorerne. Generelt skelnes der i den nye vejledning mellem tre typer diagnostiske monitorer, hvoraf den højeste er forbeholdt til mammografi. Spørgsmålet er derfor, hvilken af de to øvrige kategorier, som kiropraktorernes diagnostiske monitorer fremadrettet placeres i og Statens Institut for Strålebeskyttelse forventer at have svar på dette i løbet af februar måned og forventer at vejledningen kan træde i kraft inden udgangen af 2017.

 

Der er to udfald, afhængigt af hvilken kategori kiropraktorernes diagnostiske monitorer placeres i. Enten skal luminansen være minimum 250 Cd/m2 og med en matrix størrelse (opløsning) på 2 megapixel (type 2) eller også er kravet 400 Cd/m^2 og med en matrix størrelse på 3 megapixel (type 1). Hvis en klinik har et umiddelbart behov for udskiftning af en diagnostisk skærm, så er anbefalingen, at der vælges en diagnostisk monitor, som lever op til kravene til en type 1 monitor. Dette vil gøre, at monitoren vil være fremtidssikret.

 

Skærmen skal, afhængig af typen til daglig, have en luminans på 250 eller 400 Cd/m2. Det er skærmens fysiske udformning, dvs. antallet af pixels, som skal være enten 2 megapixel eller 3 megapixel, og det grafikkort man har i sin computer, skal selvfølgelig kunne vise den opløsning som skærmen kører med.