BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB BILLEDDIAGNOSTIK

NIKKB's billeddiagnostiske enhed tilbyder bl.a. konsulenttjeneste, røntgenfysisk tilsyn og KirPACS.

Fokus

BESØG AF SUNDHEDSSTYRELSEN (SIS)b_roentgenfotos

Hvad gør jeg, når Sundhedsstyrelsen (SIS) kommer på besøg i min klinik?

Klik her og læs, hvad du skal gøre før, under og efter et besøg

Tabel: Information om stråledoser 

Kalender

KirPACS skal opdateres til version 5.0, og på årsmødet i Horsens 8. – 9. november kan du opleve den nye version med webviewer. Kom og oplev den moderniserede og opgraderede KirPACS i udstillerområdet.

 

KirPACS 5.0 bliver en væsentlig opdatering af billedarkiveringssystemet. Med opdateringen vil KirPACS leve op til de nye love og krav om persondatasikkerhed og røntgenstråling. På det tekniske område vil muligheden for at se billeder blive webbaseret, så også kiropraktiske klinikker uden et røntgenanlæg får mulighed for at se billeder på en webviewer. Det gør KirPACS til en moderne og tidssvarende løsning.

 

En webviewer er centralt installeret og blive opdateret løbende af NIKKB uden at brugerne skal gøre noget, og uden at brugerne bliver generet af opdateringerne. Det giver en optimal driftssikkerhed for klinikkerne og en opdatering af funktionaliteterne, der fører til et mere moderne og forbedret KirPACS og gør lokal billedarkivering i klinikkerne overflødig. Samtidig vil kiropraktorerne få et billedarkiveringssystem, hvor de får adgang til relevant eksisterende billedmateriale og nye optagelser ”in real time”. Klinikker med røntgenudstyr kan stadig foretage røntgenundersøgelser og uploade billeder, mens klinikker uden røntgenudstyr vil kunne rekvirere og se billederne i webvieweren. I begge tilfælde vil brug af KirPACS kræve et abonnement.

 

Opdateringen af KirPACS til version 5.0 muliggør et stort ønske fra branchen om integrering i det regionale billedindeks. Opkoblingen til de regionale billedarkiver giver mulighed for tovejs læsning af billeder og dermed også gensidig udveksling mellem en kiropraktorklinik og de radiologiske afdelinger på sygehusene.

 

Opgraderingen af KirCACS har været på vej i et stykke tid. NIKKB varslede opdateringen i en artikel på hjemmesiden 4. juni 2019, og der blev redegjort for opgraderingen af KirPACS på DKF og NIKKB’s roadshows i foråret 2019 og i en artikel i KIROPRAKTOREN nr. 2 fra juni 2019. du kan læse alle artikler om opgraderingen i disse links:

 

https://nikkb.dk/billeddiagnostik/nikkb-opdaterer-kirpacs-til-version-5-0
https://www.danskkiropraktorforening.dk/nyheder/2019/roadshow-om-roentgen-starter-i-naeste-uge/
https://www.danskkiropraktorforening.dk/nyheder/2019/roadshow-fortsaetter-naeste-uge/
https://issuu.com/kiropraktoren/docs/kiropraktoren0219_web

 

Hvis du har lyst til at se eller gense præsentationen fra forårets roadshows om KirPACS 5.0, inden du kommer til fremvisningen på årsmødet, kan du finde den her:


https://nikkb.dk/images/Efteruddannelse/Roadshow_billeddiagnostik_2019v33_Skrivebeskyttet.pdf