OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

European Chiropractors’ Union, ECU, skal have ny generalsekretær, når den nuværende, Richard Brown træder af 1. juni 2015. Efter en grundig udvælgelsesproces er ECU’s næste generalsekretær nu fundet.

 

Hvis generalforsamlingen følger ECU’s hovedbestyrelses anbefaling, bliver det engelske Dr. Ian Beesley, der overtager stillingen som generalsekretær efter Richard Brown. Ian Beesley skiller sig ud fra de øvrige kandidater til stillingen ved ikke at være uddannet kiropraktor, derimod har han mange andre kvalifikationer, der gør ham velegnet til posten. I forbindelse med udvælgelsesproceduren demonstrerede Dr. Ian Beesley stor forståelse for de udfordringer og muligheder kiropraktorerne står overfor som profession.

 

Ian Beesley er uddannet ved Oxford University, hvor han tog både en Bachelor og Mastergrad i politik, filosofi og økonomi, og ved University of London, hvor han tog en PhD i historie. Desuden er han indehaver af et postgraduate diploma i statistik fra Oxford.

 

Dr. Beesley har en imponerende portefølje. Han har bestredet mange poster i den offentlige administration i UK og har arbejdet meget sammen med europakommissionen, FN og andre internationale organisationer verden over, ligesom han har haft højtrangerede jobs i den private sektor.

 

Set med nationale øjne er det værd at notere sig, at den nye generalsekretær taler dansk og har arbejdet sammen med det danske udenrigsministerium. Han har bl. a. været med i en gruppe af rådgivere for den danske udenrigsminister omkring globalisering.

 

Dr. Ian Beesley er formand for det engelske postvæsens rådgivningskomite omkring postnumre og driver sit eget konsulentfirma med mange store organisationer som kunder.

 

Dr. Ian Beesleys formelle godkendelse som generalsekretær bliver foretaget på ECU’s årlige generalforsamling, der i år finder sted 13. maj i Athen.