OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

Dagbladet BT har haft fokus på nakke- og rygsmerter i to separate artikler i løbet af sommeren, og det har fået avisen til at kontakte forskere fra NIKKB og IOB.

 

9. juli bragte BT et dobbeltopslag om begrebet mobilnakke, der tog udgangspunkt i det stigende brug af mobiltelefoner og tablets og den stigende risiko for nakkesmerter som konsekvens af dette. BT henvendte sig til professor og forskningsleder ved IOB og seniorforsker ved NIKKB, Jan Hartvigsen, der udtalte sig til citat til artiklen. Jan Hartvigsen fortalte bl. a. om den nye teknologis indflydelse på vores krop og helbred og de mulige konsekvenser af det øgede forbrug af mobiltelefoner og tablets.

 

19. juli bragte BT igen en artikel, der gjorde brug af ekspertviden fra fynske forskere. I et dobbeltopslag med udgangspunkt i en kendt dansk tv-personligheds problemer med rygsmerter udtalte kiropraktor og lektor ved IOB, Peter Kent, sig om resultaterne af en ny undersøgelse af årsagerne til, at rygsmerter vender tilbage. I forlængelse af sin udlægning af resultaterne af undersøgelsen forklarede Peter Kent desuden, hvad man kan bruge undersøgelsen til.

 

Du kan se begge artikler som opslag bl. a. på NIKKB’s Facebookprofil: https://www.facebook.com/Kiropraktorernes.Videnscenter