OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

En ny undersøgelse af kiropraktor Cecilie D. Testern har haft til formål at kaste lys over kiropraktorers syn på diagnostisk kodning og brugen af kodning i klinikkerne. Undersøgelsen er foretaget blandt australske kiropraktorer under Cecilie D. Testerns ophold i Australien som blev finansieret af forskerspiremidler fra NIKKB.

 

Ifølge Cecilie D. Testern er der en række potentielle fordele ved diagnostisk kodning. Metoden kan eksempelvis bruges til at forbedre muligheden for at indsamle data til brug i forskning og klinisk dokumentation, til at forbedre inddragelsen af klinikkerne i forskningen og som et fælles klinisk sprog, der kan medvirke til at forbedre samarbejdet mellem forskellige sundhedsdiscipliner. Alt sammen for at forbedre kommunikationen og gøre det nemmere at samarbejde om patienterne i behandlersystemet.

 

Til trods for fordelene ved diagnostisk kodning, er der nogle udfordringer ved metoden. Hvis der skal laves om på det, skal man vælge den helt rigtige metode, skriver Cecilie D. Terstern i sin artikel ”The use of diagnostic coding in chiropractic practice” i tidsskriftet Chiropractic & Manual Therapies fra 18. februar 2015.

 

I artiklen beskriver Cecilie D. Testern sit arbejde med at kortlægge holdningerne til diagnostisk kodning blandt australske kiropraktorer, helt specifikt brugen af kodningsmetoden ICPC-2 PLUS. ICPC-2 PLUS er en australsk udvidelse af klassificeringen i ICPC-2, der giver mulighed for at være mere specifik end den oprindelige ICPC-2. Ved at bede en række kiropraktorer teste diagnostisk kodning via ICPC-2 PLUS, krydsreferere resultaterne af testen med en uafhængig kontrolinstans, interviewe kiropraktorerne og analysere resultaterne af test, krydsreference og interviews er hun kommet frem til, at kodningsmetoden ikke vil være brugbar for alle kiropraktorerne.

 

”Det ser ud til, at det ville være muligt at implementere diagnostisk kodning i størstedelen af de kiropraktiske klinikker, der deltog i denne undersøgelse. Men for de australske kiropraktorer, som ikke fokuserer på symptomer, vil det være en udfordring at bruge ICPC-2 PLUS kodningssystemet, da ICPC-2 PLUS er et symptombaseret klassifikationssystem”, konkluderer Cecilie D. Testern i artiklen, som du kan læse i sin helhed her:  http://www.chiromt.com/content/23/1/8

 

Testern CD, Hestbæk L, French SD. The use of diagnostic coding in chiropractic practice. Chiropractic & Manual Therapies. 2015;23:8.