OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

Kiropraktisk behandling kan være med til at reducere nakkesmerter for personer over 65 år og dermed hjælpe dem til bedre livskvalitet. Det fortalte en PhD-afhandling i dag på Syddansk Universitet.


I Michele Maiers’ PhD-afhandling ”Chiropractic and exercise for elderly with neck pain: a mixed method comparative effectiveness trial” på Syddansk Universitet, dokumenterer den amerikanske forsker effekten af en kombination af kiropraktik og hjemmeøvelser i forhold til andre behandlingsformer i bestræbelserne på at hjælpe personer over 65 år i deres kamp mod nakkesmerter.


Michele Maiers PhD-afhandling sammenligner tre former for behandling af nakkesmerter: 1) Kiropraktisk spinal manipulation kombineret med hjemmetræning, 2) træning på klinik kombineret med hjemmetræning og 3) hjemmetræning alene. Og resultatet af sammenligningen er opløftende set med kiropraktorøjne: Gruppen der fik kiropraktisk manipulation kombineret med hjemmetræning var nemlig den gruppe, der døjede med færrest nakkesmerter efter en periode på 3 måneder.


Mere specifikt viser Michele Maiers resultater, at mere end 60 % af de patienter i undersøgelsen, der fik en kombination af kiropraktisk manipulation og hjemmeøvelser, oplevede en halvering af deres smerter. Kun godt 50 % af de patienter, som kun gennemførte træningsøvelser oplevede samme reduktion. Det ser altså ud til, at både manipulation og træning kan hjælpe ældre med ondt i nakken, var Michele Maiers konklusion, da hun fredag eftermiddag flot og overbevisende forsvarede sin PhD-afhandling foran opponenter, vejleder, NIKKB-repræsentanter og interesserede tilhørere i lokale U47 på Syddansk Universitet.