OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

Hvad er det præcis kiropraktorer foretager sig? Justerer de eller manipulerer de? Forsøger de at behandle eller korrigere et problem med et led? Er problemet en subluxation eller en dysfunktion?

 

For mange kiropraktorer er brugen af det ene ord frem for det andet et spørgsmål om semantik. Man bruger et ord overfor sine patienter og et andet, når man taler med andre kiropraktorer og fagfolk.

 

Men for andre er brugen af det professionelle sprog et principspørgsmål, fordi brug af et decideret kiropraktisk sprog er tæt knyttet til deres kærlighed til professionen, praktikken og dens identitet.

 

Sådan skriver nyhedsbrevet The Chiropractic Report indledningsvis i artiklen ”To Adjust or to Manipulate – the role of traditional language” i majudgaven af nyhedsbrevet. Den meget informative artikel fortsætter med at kigge på forskellige temaer med tilknytning til sprogbrugen indenfor kiropraktik, bl. a. oprindelsen af kiropraktisk sprog, behovet for et særligt sprogbrug og kiropraktiske definitioner af fagudtryk for at adskille sig fra medicinske definitioner samt WHO’s kiropraktiske leksikon. Forfatteren af artiklen konkluderer, at diskussionen om brug af traditionelt medicinsk eller kiropraktisk sprog er unødvendig i dag. Kiropraktik er kendetegnet ved sin unikke uddannelse, principper og brede vifte af kliniske færdigheder, ikke ved sit sprog, lyder en del af konklusionen.

 

Læs hele artiklen (kræver abonnement):
https://www.chiropracticreport.com/index.php/current-issue

 

diagnosis