OM NIKKB

NIKKB arbejder målrettet med at formidle og nyttiggøre forskning.

NIKKB udbyder og videreudvikler efteruddannelse til nordiske kiropraktorer.

NIKKB varetager konsulentfunktion og kvalitetssikring på røntgenområdet.

NIKKB varetager den praktiske afvikling af turnustjenesten for kandidater i klinisk biomekanik.

Kalender

Fredag formiddag var en stor dag for 15 nyuddannede kiropraktorer, der fik det synlige bevis på fem års målrettet arbejde på Syddansk Universitet.

 

De nyuddannede kiropraktorer blev fejret på behørig vis med festtaler af dekan for det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ole Skøtt, og forskningsleder, professor Berit Schiøttz-Christensen fra Medicinsk Afdeling, Rygcenter Danmark samt cellomusik af musikere fra Syddansk Musik. Desuden bidrog et par af de nyuddannede kandidater selv med et festligt indslag.

 

Dekan Ole Skøtt indledte med en tale, hvor han kom ind på det faktum af befolkningen bliver ældre og betydningen for patientsammensætningen for kiropraktorer fremover. Hvis pensionsalderen følger aldersudviklingen, vil vi om hundrede år gå på pension, når vi fylder 85, påpegede Ole Skøtt blandt andet, og brugte de betragtninger som indgang til at minde kandidaterne om deres ansvar og opgaver som kiropraktorer.

 

Efter dekanens tale holdt to af de dimitterende kandidater, Sandra Furnes og Johannes Mackeprang en underholdende tale, som gav et et underholdende tilbageblik på deres fem år på SDU udformet som en Prezi-præsentation.

 

Derefter bød dagen på smuk cellomusik af Tchaikovsky og en celloudgave af Scott Joplins Ragtime fra filmen Sidste Stik, inden forskningsleder, professor Berit Schiøttz-Christensen afrundede den formelle del af festlighederne med en festtale, hvor hun opfordrede de nye kiropraktorer til at gå ud og omfavne de muligheder, kandidaternes autorisation giver.

 

Herefter blev dimissionen afsluttet med en reception for kandidaterne, deres familier og andre fremmødte.

 

Foran de 15 dimittender står nu et år i turnus.

 

Tillykke til de nye kiropraktorer.

 

Dimittenter sommer 2015

(Foto: Det sundhedsvidenskabelige Fakultet)